Blog: Top 5 leukste blogs over budget en besparen

Dat bloggen momenteel zo’n populair fenomeen is, is voor mij maar al te goed. Ik ben namelijk gek op het lezen van blogs en er is tegenwoordig meer dan genoeg keus. Zo heb ik een aantal blogs over hardlopen die graag volg, maar ik vind het ook leuk om blogs over besparen te lezen. Ik ben daar natuurlijk zelf ook mee bezig, en ik vind het dan ook leuk om te zien hoe anderen dat doen en welke tips zij hebben. Zelfs over de meest simpele dingen vind je soms nog tips dat je denkt “oja, niet aan gedacht”. Zo werkt het ook met besparen.

Deze blog staat dan ook in het teken van die bespaar- en budgetblogs, omdat ik die graag met jullie deel. Als jullie een aanvulling hebben mogen jullie die natuurlijk achterlaten in de comments, dan kunnen we elkaars “kennis” met elkaar delen.

Mama is Blut

Mama is Blut is een blog die gaat over alles wat met minder geld uitgeven (of meer geld verdienen) te maken heeft. Verder komen er ook artikelen online die gaan over online geld verdienen, een interessant onderwerp vind ik!

Meer Geld Minder Stress

De blog Meer Geld Minder Stress heeft kwalitatief heel goede artikelen, want er komen een hoop berekeningen aan te pas. Zij geeft bijvoorbeeld niet de tip “ga zelf brood bakken”, maar vertelt hoeveel je kwijt bent aan zelf bakken, en hoeveel je dan bespaart. Zo kun je voor jezelf afwegen of je het de tijd en moeite waard vindt voor die besparing. Zo heeft ze wel meer dingen die ze goed uitzoekt voor ze er over schrijft waardoor je goed onderbouwd advies krijgt. Of je deze blog ook het leukst is natuurlijk smaakgevoelig, maar ik vind het wel een hele goede..

Simpelrijkleven

Deze blog is wat persoonlijker dan Meer Geld Minder Stress, dat vind ik persoonlijk een pluspunt. Daartegenover staat dat ik de tips die gegeven worden minder goed en uitgebreid vind. Wat wel heel leuk is aan deze blog is de rubriek “money monday” waarbij iemand een overzicht geeft van de inkomsten en uitgaven die ze hebben. Ik vind dat heerlijk om te lezen!

Budgetmeisje

Budgetmeisje is ook een leuke blog om te volgen met interessante blogposts. Hoewel het naar mijn mening nu iets teveel over baby’s en kinderen gaat, staan er nog een hoop interessante dingen tussen. Zo heb ik er een paar dagen geleden een kasboek vandaan gehaald, om mijn eigen financiën eens goed in kaart te brengen. Heel handig!

Aad actief

De blog Aad Actief kwam ik af en toe per toeval tegen op Facebook toen ik eens besloot te gaan kijken. Daar ontdekte ik dat Aad iemand is die van €50 per week rond wil komen, een interessante en uitdagende doelstelling. Hoewel ik geen structurele lezer ben, kom ik wel regelmatig even langs om te lezen. Er staan dan ook leuke, creatieve tips die je niet snel ergens vind.

Lees jij ook graag blogs over besparen? Zo ja, welke vind je het leukst?

 

One thought on “Blog: Top 5 leukste blogs over budget en besparen

  1. Ha, leuk dat je me ontdekt hebt! Ik jou nu ook, leuk want ik was je nog niet eerder tegengekomen. Ik ga snel eens bijlezen!
    Groetjes, Adrianne (Aad Actief)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *