Health: Newborn kickboxer

Al een aantal maanden speelde ik met het idee om een nieuwe sport te kiezen. Hardlopen deed ik weer echt in fases, waarbij ik óf heel fanatiek was, óf helemaal niet ging lopen. Ik wilde iets anders, een nieuwe sport. Ik wilde iets dat minder alleen was, maar ik wilde ook niet op een teamsport. Na een hoop nagedacht en gegoogled te hebben besloot ik mee te doen aan een proefles kickboksen.

Wie had dat gedacht?

Als klein meisje, dat bij het minste en geringste AU schreeuwt, had ik nooit verwacht dat kickbokstrainingen zou volgen. Nooit had ik gedacht “vrijwillig” klappen te vangen, maar misschien nog wel minder dat ik ze ook vrijwillig zou uitdelen. Toch gaf het hardlopen mij niet meer genoeg voldoening, en ging ik op zoek naar iets anders. Niet ter vervanging, maar als aanvulling op de looptrainingen.

Want ja, eigenlijk had dat kickboksen wel echt wat ik wilde. Je doet het niet alleen, maar ook niet zo samen zoals bij sporten als voetbal of volleybal. Bovendien trok het idee van een vechtsport mij wel heel erg aan. Ik zocht op internet dan ook op welke vechtsporten hier in de buurt werden gegeven, maar dit leek mij het leukst. Op dinsdag 30 januari stond ik dan (ietwat verlegen en onzeker) in een grote kickboksruimte. Zonder scheenbeschermers, zonder boksspullen en al helemaal zonder enig idee wat mij te wachten stond. Nou ja, ik hoef jullie dan ook niet te vertellen dat de les mij heel goed bevallen was (anders was ik er natuurlijk nooit meer doorgegaan). Er waren maar 2 anderen in de les, dus de trainer had veel aandacht voor mij. Hij legde mij dus gelijk een aantal stoten en trappen uit en leerde me hoe ik ze uit moest voeren.

Donderdag was les 2, ook nu had ik geen spullen mee, ik mocht ze nog even lenen van de sportschool. Nu is het wel zo, die spullen die daar liggen zijn echt niet fijn. Ze zijn natuurlijk door iedereen gebruikt, ze stinken en de scheenbeschermers schopte ik steeds uit omdat ze veel te groot waren. Het heeft ook maar een dag geduurd voordat ik mijn eigen spullen in huis had gehaald. Nu heb ik niet alleen spullen die passen, ze zijn ook nog eens ontzettend gaaf. Ben je benieuwd naar mijn bokshandschoenen, scheenbeschermers en bandages?

Aanrader?

Ja! Ik vind het echt heerlijk om naar de trainingen te gaan, en ik heb al heel wat dagen kreupel doorgebracht door de spierpijn. Op het moment van schrijven is het woensdagochtend, en heb ik voor het eerst de dag na een training geen spierpijn. Dit heeft er enkel mee te maken dat het qua kracht een rustige training was. Er moest nog veel aandacht besteed worden aan techniek. Dit is echter een uitzondering, want van alle andere trainingen houd je sowieso spierpijn over. Zowel conditioneel, als voor het opbouwen van kracht, is kickboksen een ideale sport om te beoefenen. Ik zou het dan ook zeker een keertje proberen :).

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *