Motivatie op Maandag: Miranda

Hallo allemaal. Allereerst wil ik Tessa bedanken voor het interview voor Motivatie op Maandag.
Ik ben bekend als @health.mi.foodie, maar eigenlijk heet ik gewoon Miranda. In mijn schoonfamilie hebben zij mijn naam op wonderlijke wijze afgekort naar Mi.
Ik hou van lekker en gezond eten en zo ben ik uiteindelijk op deze naam gekomen.
Mijn blog staat voor healthy happy life. Dus daar vertel ik meer over wat mij bezighoudt, maar natuurlijk staat voeding centraal.

Je bent lekker met gezonde voeding bezig. Kun je hier meer over vertellen?

Zoals de meeste heb ik jaren dezelfde eetgewoontes gehad. Standaard ontbijt met 2 beschuitjes en hagelslag. Tussen de middag natuurlijk de boterham met een plakje kaas. En als avondeten een warme prak.
Toen ik ging samenwonen en mijn vriend zich ging verdiepen in het ontwikkelen van een sportief lichaam ging het roer om.
Alle voorverpakte zakjes en pakjes verdwenen uit de kast. Gedaan was het met de wekelijkse chocolade kiloklapper. Ik haalde mijn inspiratie voor gezonde gerechten uit kookboeken en 24Kitchen. Daar zat ik dan in de woonkamer met een notitieboekje in mijn hand.
Ondertussen zijn al een aantal jaren verstrekken, maar toch zijn onze nieuwe eetgewoontes gebleven.
Ik blijf vernieuwen in de keuken, omdat ik het belangrijk vind om gevarieerd te eten. Ik vind het leuk om nieuwe eethotspots te ontdekken en haal mijn inspiratie nog steeds uit kookboeken. De meeste recepten geef ik mijn eigen twist.

Heb je altijd al gezond gegeten, of was er echt een omslagpunt waarop je dacht: “nu moet het anders”?

Wat ik al aangaf is het begonnen toen mijn vriend fanatiek ging sporten. Na het samenwonen kwam ik een aantal kilo aan, maar nadat wij onze eetgewoontes aanpasten viel ik dit direct af. Ik voelde mij na deze switch ook veel beter. Minder opgeblazen en meer energie.
Een fanatiek sporttype ben ik helaas niet. Maar sinds 2 jaar heb ik het hardlopen ontdekt. De vrijheid die het hardlopen geeft spreekt mij erg aan. Je kunt op ieder moment direct de schoenen aandoen en gaan.

Lukt het je goed om zo gezond te leven als je zelf wil, of kost dit vaak moeite?

Nu ik zelf sport, vind ik voeding nog belangrijker. Het is zonde om direct nadat je je benen uit je lijf hebt gerend, een zak chips te verorberen.
Soms kost het moeite om te stoppen met oude gewoontes, zoals die zak croky chips bolognese of m&m’s niet in 1 keer naar binnen te werken. Maar af en toe toegeven aan deze verlangens is helemaal niets mis mee.  

Heb je bepaalde doelen waar je naartoe werkt?

Wat betreft mijn eetgewoontes heb ik geen doel. Gewoon lekker gezond eten.
Mijn doel voor anderen is om te laten zien dat gezond eten niet hoeft te betekenen dat je uren in de keuken moet spenderen. Met mijn blog en recepten wil ik dit overdragen naar anderen.

Wat doe je als je ineens heel veel zin krijgt in ongezond eten?

Voor een gezond tussendoortje kiezen. Kies voor snacks met gezonde suikers en snack met mate. Ik maak snacks, zoals bananenbrood of courgettebrownies. Deze vries ik dan in, zodat ik altijd wat heb.

Wat zorgt ervoor dat jij het gezond eten goed vol kunt houden?

Door voldoende te eten. Gezond eten wil niet betekenen dat je niets mag eten. Het is alleen belangrijk de juiste keuzes te maken.

Waardoor raak jij gemotiveerd of geïnspireerd?

Ik raak geïnspireerd door mooie en lekkere gerechten, waarbij gezonde producten worden gebruikt. Veel recepten kosten heel weinig tijd en kan je goed bewaren. Zo wordt het veel gemakkelijker om gezond te eten. Gelukkig komen er ook steeds meer eettentjes waar je een gezonde keuze kan maken, zodat uit eten niet meteen zondigen betekent.

Tot slot: zijn er nog dingen die je aan de lezers wil meegeven?

Laat je inspireren door gezonde gerechten en zoek gerechten uit die bij je passen en je lekker vindt. Zo houd je dit veel beter vol en wordt jouw gezonde eetstijl een gewoonte.

Ben je sportief? Of eet je gezond? En wil je hierover wel wat vertellen? Dat kan natuurlijk! Stuur mij gewoon even een mailtje (info@tessaijmker.nl) of laat ergens een reactie achter. Dan neem ik contact met je op. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *