Motivatie op Maandag: Nienke Elzinga

Vorige week kondigde ik het al aan: deze nieuwe rubriek op de maandag! We trappen af met Nienke Elzinga, 22 jaar en blogger op GetfitwithNE. Als fanatieke sporter gaat ze 3 keer in de week naar de fitness en loopt ze daarnaast nog een paar keer hard. Als dat niet motiverend is?!?

Wil je jezelf even voorstellen?

Hallo allemaal! Mijn naam is Nienke Elzinga, 22 jaar en net klaar met mijn studie als telefoniste/receptioniste, dus hard opzoek naar een baan! Ik ben blogger en youtuber/vlogger van GetfitwithNE waar op ik mensen motiveer en hopelijk ook inspireer hoe leuk sporten en goed/gezond/gebalanceerd (net hoe je het zelf wilt noemen) is en eigenlijk ook hoe makkelijk, want we maken het ons allemaal echt veelste moeilijk! 

Jij bent dus lekker aan het sporten, kun je ons vertellen wat je doet?

Ja zeker! Ik fitness 3 keer per week en probeer daarbij zeker 1 en soms 2 keer in de week hard te lopen. Van het voorjaar heb ik ook aan bootcamp meegedaan, helaas hebben we daar een winter stop.

Hoe vaak per week sport jij?

Tussen de 3 en 5 keer per week.

Wat was voor jou de reden om te beginnen met sporten?

Wat aan mijn conditie doen toen het eindelijk kon!

Heb je bepaalde doelen waar je nu naartoe werkt?

Nog meer een goed balans vinden in het lekker en gezond eten en sporten (en in deze weg neem ik jullie dus mee op mijn blog!)

Kun je ons vertellen: waarom maakt sporten je nu zo gelukkig?

Het is even tijd voor mezelf hebben, even mijn hoofd leegmaken,niks moeten maar gewoon lekker genieten van wat ik leuk vind om te doen en natuurlijk om strakker in mijn vel te zitten en kracht/conditie op te bouwen.

Wat voegt jouw sport toe aan jouw leven?

Veel, vroeger als kind kon ik door mijn beperking nooit mee komen met de gymlessen en zat dan ook vaak maar aan de kant mee te kijken want mij lukte het toch niet. Ook moest ik erg (en nog wel) oppassen voor de drain slang die door mijn nek loopt. Ik kon hierdoor veel oefeningen niet mee doen.

Ik heb een tijd gehad dat ik dik anderhalfjaar heel veel pijn had aan die drain en op een gegeven moment niet eens meer om kon kijken van de pijn. Na die anderhalfjaar werd ik 2 keer geopereerd aan mijn drain en heb ik dik een week in het ziekenhuis gelegen.

Instagram was toen net echt hip aan het worden en ik vond daar vooral fitgirls op. Toen heb ik tegen mezelf gezegd, als ik hersteld ben van het ziekenhuis wil ik dit ook doen! En ik ga het dan ook echt doen ook!

Ik was het zat! Meer dan zat! Ik wilde kunnen wat andere ook konden. Eenmaal uit het ziekenhuis heb ik echt wel een tijd nodig gehad om te herstellen, 2 operaties in 1 week is natuurlijk niet niks. Maar mijn doel is altijd in mijn hoofd rond blijven spoken.

Ik ben toen begonnen met veel wandelen en steeds verder, daarna heb ik oude nikes uit de kast gepakt en ben ik onder het wandelen stukjes gaan rennen, dit bereide ik steeds meer uit , totdat ik eindelijk na maanden oefenen 5 km achter elkaar kon volhouden.

Toen werd het tijd voor het echte werk, ik ben hardloopschoenen en de goedkoopste fitness schoenen gaan kopen en ben naast het hardlopen thuis begonnen met krachtoefeningen op eigen lichaamsgewicht.

Al snel wilde ik meer en meer en ben ik mij aan gaan melden bij de sportschool in het dorp. Daar heb ik mijn situatie uitgelegd en om hulp gaan vragen zodat ik op mijn eigen niveau en tempo toch aan mijn conditie , kracht en lichaam kon gaan werken.

Je hebt vast weleens een moment waarop je denkt: “nu heb ik geen zin.” Wat doe je dan?

Mezelf herinneren aan de tijd dat ik het niet kon en het wel graag wilden, me eigen een schop onder me kont geven en gaan!

Waardoor raak jij gemotiveerd of geïnspireerd?

Door de vooruitgang te zien en afentoe eens terug te blikken op waar ik vandaan kwam en hoe ik nu ben.

Tot slot: zijn er nog dingen die je aan de lezers wil meegeven?

Maak het jezelf niet te moeilijk, zorg ervoor dat je het leuk maakt en ervan geniet! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *