Personal: De winter komt eraan

De afgelopen dagen was het nog wel lekker weer. De temperaturen waren lekker zacht en het bleef fijn droog. En dat terwijl ik een paar weken geleden al echt dacht dat de winter was aangebroken. Het viel gelukkig mee, maar binnenkort is het wel echt zover (ook al zal het ongetwijfeld eerst nog een paar keer warmer worden). 

Gisteren was het ineens heel koud toen ik buiten kwam. Tijdens het klaarmaken in de badkamer hoorde ik al mensen hun ruiten krabben, het teken voor mij dat ik echt mijn warmste jas aan moet trekken. Sterker nog: ik verlangde naar mijn muts en sjaal, maar die liet ik lekker thuis. Ik voelde mezelf zo stoer, toen ik gewoon zonder winterse accessoires de kou trotseerde.

Nu klinkt het alsof ik tegen de winter ben, en hoewel ik wel echt tegen de kou ben, is dat niet waar. Daarom besloot ik deze blog te schrijven, over de winter die eraan staat te komen. Want er zijn namelijk heel fijne dingen aan dit laat restje herfst en de winter die gaat komen. Ten eerste natuurlijk datgene waar mijn hoofd zo vol van is: ik heb een verhuizing op de planning staan. Ervan uitgaande dat het nu zaterdag is als jullie dit lezen ben ik de grote meubels al aan het verhuizen. Vandaag gaan namelijk mijn bed, de vriezer, heel veel dozen, de bank, de matrassen en de kerstboom (misschien nog wel het belangrijkst van allemaal) over naar het nieuwe huis. Morgen, zondag dus, verhuizen we kasten en wordt mijn bed nog een keer geschilderd. Daarnaast zal ik al veel gaan uitpakken en afwassen, want donderdag gaan we er al in.

Verder, nog een hoogtepunt van deze periode, gaan we 3 december (2 dagen na de verhuizing) dobbelen voor sinterklaas. Een gezellige avond, waar ik me wel echt op kan verheugen. Lekker eten, dobbelen, kletsen, lachen en misschien zelfs nog een cadeautje winnen. Maar, of dat gaat lukken weet ik niet, Mark speelt mee: en die wint altijd. 

Dan gaan we verder naar het einde van december, wanneer ik 2 weken kerstvakantie heb. Na het leren en verhuizen kan ik me echt verheugen op 2 vrije weken: heerlijk! Eindelijk lezen, mijn netflix-achterstand wegwerken en misschien nog wat laatste dingen in de woning doen. Oh, en ik kan natuurlijk lekker gaan shoppen; want een nieuwe woonplaats betekent ook een nieuwe winkelstraat. 

In die kerstvakantie staan natuurlijk nog veel meer dingen centraal, namelijk Kerstmis en Oud&Nieuw. Ook dagen waar ik ieder jaar weer ontzettend veel zin in heb. Niet alleen omdat je dan met de hele familie bij elkaar komt, ook vanwege de leuke jurkjes die je dan kunt dragen en de gezellige sfeer die dan overal heerst. Ik vind het een fijne tijd van het jaar, zeker als er geen sneeuw ligt. 

In januari en februari is het natuurlijk nog steeds volop winter, maar dan zijn de echte feestdagen afgelopen, moet de kerstboom weer worden opgeruimd en begint het gewone leven weer. Dat is ook niet erg, mijn gewone leven vind ik namelijk ontzettend leuk en ik ga daar graag nog heel wat jaartjes meer door. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *