Personal: Dingen waar ik van geniet

Een tijdje geleden schreef ik een gastblog voor Femke, met een aantal dingen die ik stom vind. Een heerlijk lijstje om te maken, even lekker ongedeerd klagen en zeuren en niemand die het erg vindt. Dat lijstje heeft mij geinspireerd, want ik vind eigenlijk niet eens zo heel veel dingen stom. Ik heb het aantal van 15 stomme dingen dan ook helemaal niet gehaald. Maar, omdat ik nu niet langer meer stil wil staan bij stomme dingen, heb ik iets veel leukers bedacht: een lijstje met dingen waar ik van geniet. Komt ‘ie!

Privé

Eerst op privé gebied, want daar valt een hoop te genieten voor mij. Ik geniet er namelijk ontzettend van als ik een nieuw recept heb geprobeerd en het is heel erg lekker geworden. Ik kan namelijk ontzettend genieten van een lekker bord eten, zeker als het ook nog eens gezond is. Daarnaast geniet ik er ontzettend van als ik op vrijdag het caviahok heb verschoond. Niet alleen zijn de cavia’s dan ontzettend gelukkig, ik ben ook heel gelukkig dat dat klusje weer is gedaan. Een schoon huis, wat heerlijk, daar geniet ik ook van. Meestal ook op vrijdag, na het verschonen van het hok. 

Hoe fijn is het om na een drukke dag op de bank te ploffen met Netflix? Of nog lekker, om op zondag uit je bed te rollen, niets te hoeven doen en gelijk aan Netflix te beginnen? Daarnaast het terugkijken van je favoriete series, door fijne websites als kijk.nl. Daar geniet ik van, bijna net zoveel als ons momentje Utopia, om 19.30 op de bank. Het liefst met een brandende kaars, glaasje wijn en een kleine snack. Ja, daar kan ik echt van genieten. 

Niet alleen geniet van een schoon caviahok, ik geniet ook ontzettend van de cavia’s. Puma die af en toe een knuffeltje komt halen terwijl ze los mag lopen, Pixel die eigenlijk allemaal knuffelt en Pipo die van al die aandacht niets moet hebben. Pipo wil spelen, spelen en nog meer spelen. 

Ik houd van uitslapen, het liefst tot echt laat. Alleen als ik niet druk ben trouwens, anders vind ik het niet fijn. Het liefst wordt ik wakker en constateer ik dat het heel mooi weer is, dat de zon schijnt. Dat ik kan aftellen naar de vakantie. Ja, daar geniet ik van. 

Blog

Ook op blog-gebied valt er veel te genieten. Ten eerste geniet ik intens van de reacties die jullie geven, hier of op een van de social media-kanalen. Interactie met jullie, dat vind ik leuk. Daarnaast houd ik van leuke mailtjes. Ik geniet van de momenten waarop mijn hoofd overstroomd met inspiratie en mijn vingers veel te traag lijken of alles kwijt te raken. Ik geniet ervan als ik lekker vooruit gewerkt heb, of een fijne blogplanning heb gemaakt. 

Ik geniet van het lezen van andere blogs, als ik een mooie foto heb gemaakt voor een recept (lastig, ik ben geen talent) of wanneer ik een recept heb waarvan ik denk: die moet ik delen. Ik geniet van gastbloggen, en ik moet heel eerlijk zeggen: ik geniet ook van een advertorial. Stiekem  geven ze me toch het gevoel dat ik een ‘echte’ blogger ben. 

Sporten

Ik geniet van iedere pr, of eigenlijk ook van iedere bijna-pr buiten wedstrijden om. Ik geniet ervan als ik de 5e keer heb gesport die week, of als ik op de sportschool een snelle kilometer heb gelopen om warm te worden. Ik geniet van spierpijn, en ik geniet er trouwens ook intens van als die spierpijn is afgelopen. Ik geniet ervan als ik van een run genoten heb. Klinkt dubbel, maar dat is het niet. Ken je het voldane gevoel als je een goede tijd hebt gelopen? Dat gevoel krijg ik ook als ik genoten heb. Genieten van het genieten dus. 

De eerste keer van het jaar in short naar buiten, fijner kan het niet. Het kan niet anders dan een fijne run worden! De eerste keer met een zonnebril naar buiten geeft al zo’n zelfde magische gevoel. Een fijne playlist maakt de run net iets makkelijker, en nieuwe kleding (en schoenen!) maakt elke run net wat leuker!

School

Tot slot wil ik nog even kijken naar school, die brengt namelijk een hoop frustraties met zich mee, maar ook een hoop genieten. Zo geniet ik ervan als ik een voldoende heb gehaald op een tentamen (of nog leuker, en heel dikke voldoende), of wanneer ik de perfecte aansluiting met de trein heb. Wanneer je niet hoeft te rennen, maar de trein daarna wel gelijk vertrekt. Ik geniet van de chocolademuffins die je in de kantine kunt kopen (want die zijn echt magisch lekker) en van de leuke colleges die gegeven worden. 

Ik houd van het halen van de trein, het moment waarop ik zie dat een tentamen meerkeuze is. Wanneer ik om 10.45 naar huis mag, of wanneer ik pas om 12.45 hoef te beginnen. Ik houd daarnaast ook van lessen die uitvallen, dat geeft even wat ruimte in mijn agenda, ik houd van gratis oefententamens en gratis samenvattingen.

Zoals je merkt, ik geniet een hoop. Ik zou ook niet anders willen! 

Waar geniet jij van?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *