Personal: Waarom ik verhuizen eigenlijk heel leuk vond

Voor veel mensen is verhuizen een behoorlijke stressvolle bedoeling: er moet ongelooflijk veel gedaan en gepland worden, je komt eigenlijk altijd tijd te kort en uitlopen is echt geen optie. Hoewel ik het verhuizen niet als heel stressvol heb ervaren, kan ik mij dit heel goed voorstellen. Toch vond ik het verhuizen eigenlijk heel leuk!

1. Samenwonen

Het allerleukste aan verhuizen vond ik natuurlijk dat ik ging samenwonen. Het is een grote stap in je leven en in mijn geval misschien wel de leukste ooit. Ineens woon je met zijn tweeën, beslis je alles (of nou ja, bijna alles) samen en krijg je ineens het gevoel ‘volwassen’ te zijn. En een huisvrouw, zoals je hier kon lezen…

2. Dichtbij vrienden

Nu wij zijn verhuisd wonen wij ineens veel dichterbij vrienden. Waar wij eerder minimaal een uur in de auto zaten zijn we er nu binnen 30 minuten. Je kunt ‘ff snel’ bij vrienden langs en je hoeft minder rekening te houden met het reizen. Wij hebben onze woonplaats dan ook echt uitgekozen op die afstand en op de afstand van huis naar school en werk.

3. Minder reistijd

We wonen nu dus een stuk dichterbij Kay z’n werk, en de verbinding met Utrecht is vanaf hier een ook stuk beter. Waar ik eerst 2,5 uur (en 3 uur terug) moest reizen om op school te komen ben ik nu met een uurtje klaar. Als ik vroeg vrij ben, ben ik ook vroeg thuis. Heerlijk! Ineens is er weer tijd om leuke dingen te doen en het hard aan de slag te gaan met blog.

4. Zelf kiezen wat je eet

Zelf kiezen wat je gaat eten is ook wel een luxe hoor. Iedere week een lijstje maken, daarna de boodschappen halen en de kasten zijn weer lekker gevuld. Tot mijn grote schrik heb ik zelfs aan het koken wel een leuke hobby gekregen, dus ik sta met veel plezier in de keuken. Ik eet alleen maar dingen die ik zelf lekker vind, op de manier waarop ik het het meest kan waarderen. Heerlijk!

5. Heel veel winkels en alles is op zondag open

Want een kleine, bijbels dorpje ben ik verhuisd naar een stad. Niet alleen ontdek je dat stoplichten heel vervelend zijn en zebrabaden ook in het echt bestaan, ook de hoeveelheid winkels is verhonderdvoudigd. Of misschien nog wel meer! We hebben een Action, een big bazaar en een Hoogvliet. Allemaal winkels die vroeger heel ver weg waren en nu ineens een paar minuten fietsen. En weet je wat het mooiste van alles is? De winkels zijn gewoon op zondag open.

6. Huh, is dat ook dichtbij?

Waar ik enorm aan moest wennen, maar wat ik ontzettend leuk vind, is dat er ineens allemaal andere plaatsen dichtbij zijn. Voor bepaalde plaatsen moest ik vroeger een uur in de auto zitten en nu woon ik in de buurt.

7. Hardlopen in een nieuwe omgeving

Bij een nieuwe woonplaats hoort natuurlijk een nieuwe hardloopomgeving. Ik heb ineens een bos, een stad én platteland in de buurt en dat allemaal binnen handbereik! Het is leuk om nieuwe plekken te ontdekken in de hardloopschoenen: werkt goed tegen de sleur en het is een heel goede manier om de weg te leren kennen.

8. Naar de sportschool

Waar ik nu woon hebben we een Basicfit, waar ik met mijn studentenloontje dus ook gewoon een abonnement kan nemen. Waar ik eerst minimaal €40 moest betalen ben ik nu voor €17,99 klaar. Veel beter betaalbaar dus, en ook nog eens heerlijk in de buurt.

9. Huisje inrichten

Bij verhuizen hoort natuurlijk het inrichten van je huis. Ik woonde nog thuis, dus had weinig tot niets aan decoratie en spullen voor in huis. Nu hebben we dit huis helemaal omgetoverd tot onze smaak en is het precies zoals wij mooi vinden.

10. En het bijbehorende shoppen

Bij het inrichten van een woning hoort natuurlijk nog een hele leuke andere hobby: shoppen! Er moesten meubels komen, decoratie, spullen voor in de keuken en nog veel meer. Van ‘mijn eigen’ tandpasta tot aan matrassen, ik vind het allemaal leuk. Het is tenslotte voor ons huis, van ons geld en voor onszelf. 

Houd jij van verhuizen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *