Recepten: Fritatta met spinazie en chorizo

Fritatta is een gerecht dat 1. gezond is, 2. lekker is, 3. heel makkelijk te maken is. Jullie snappen waarom ik fan ben? Top! Deze fritatta maakte ik met chorizoworst en verse spinazie. 

Voor 4 personen heb je nodig:

  • 10 eieren
  • 4 uien
  • 450 gram verse spinazie
  • 125 gram chorizo
  • geraspte kaas
  • Peper en zout

Ga als volgt te werk: 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Snijd de chorizo in dunne plakjes
  • Snijd de ui in blokjes
  • Bak de chorizo en de ui op in de hapjespan
  • Voeg steeds een handje spinazie toe, tot de gehele 450 gram geslonken is
  • Klop ondertussen de eieren los, en voeg hier een handje geraspte kaas aan toe
  • Breng het eimengsel op smaak met peper en zout
  • Verdeel de ui, chorizo en spinazie over de taartvorm en schenk hier het eimengsel overheen
  • Als je er van houdt kun je nog wat kaas over het geheel verdelen
  • Zet de taartvorm voor ongeveer 30 minuten in de oven en je hebt een heerlijk avondmaal. 

Ben jij ook zo fan van fritatta? Maak dit recept dan ook een thuis, en laat mij vooral weten wat je er van vond. Vind ik leuk šŸ™‚

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *