Recepten: Vruchtenspread

Ik houd niet van moeilijk doen, en in de keuken maak ik het mezelf al helemaal makkelijk. Daar sta ik liever niet heel lang voor alledaagse recepten. Voor mijn avondeten wil ik daar prima een tijd doorbrengen, maar voor iets als jam, of vruchtenspread, doe ik dat niet. Daarom vandaag een heel makkelijk recept voor vruchtenspread, zonder toegevoegde suikers. 

Wat heb je nodig? (voor 2 potten vruchtenspread)

  • 1 bakje aardbeien á 500 gram
  • 5 el water
  • 5 eetlepels chiazaad
  • vloeibare zoetstof
  • blender
  • glazen pot (1 grote of 2 kleine)

Zo maak je het:

  • Was de aardbeien en verwijder de kroontjes
  • Blend de aardbeien een paar seconden 
  • Voeg het water en wat zoetstof toe en laat de blender draaien tot je de gewenste dikte van de vruchtenspread hebt
  • Schenk de spread in de glazen pot en meng met de chiazaad er door
  • Laat de spread minimaal een uur indikken terwijl de pot op de kop in de koelkast staat. 

De vruchtenspread blijft een aantal dagen goed, maar valt ook heel goed in te vriezen. Daar blijft het veel langer goed, en kun je het tevoorschijn halen wanneer je zin hebt in iets lekkers. 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *